ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πρώτη επίσημη υποψηφιότητα για τη θέση Σεντένο στο Eurogroup

10:38 - 25 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Η πρώτη επίσημη υποψηφιότητα για τη θέση Σεντένο στο Eurogroup
Άνοιξε και επίσημα την Πέμπτη η κούρσα διαδοχής του Μάριο Σεντένο στο Eurogroup, με την Ισπανία να καταθέτει την πρώτη υποψηφιότητα.

Την επομένη της ανακοίνωσης της αποχώρησης του Μάριο Σεντένο είχαμε γράψει πως φαβορί για τη διαδοχή του είναι μία γυναίκα. Η Ισπανία υπουργός Οικονομίας, Νάντια Καλβίνο.

Πράγματι, λοιπόν, την Πέμπτη η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προτείνει την κα. Καλβίνο για τη θέση που μένει κενή στο τιμόνι του Eurogroup.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρξουν κι άλλες υποψηφιότητες, αν και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον η Ιρλανδία και το Λουξεμβρούργου. Υπάρχει, πάντως, χρόνος μέχρι τις 9 Ιουλίου, οπότε και και λήγει η διορία για εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Εκ των προτέρων, πάντως, η Καλβίνο ήταν εκ των φαβορί για τη θέση. Η Ισπανία θέλει πολύ από την εποχή του Λουίς ντε Γκίντος να αναλάβει το συγκεκριμένο αξίωμα και τώρα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία.

Η Καλβίνο που είναι και αναπληρώτρια πρωθυπουργός στην κυβέρνηση συνασπισμού συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να αναλάβει τη θέση και φυσικά θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα πάρει το "κουδουνάκι" του Eurogroup στα χέρια της.

Η ψηφοφορία των 19 υπουργών Οικονομικών θα γίνει στις 9 Ιουλίου.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.