ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο για την ακύρωση του Obamacare

11:18 - 26 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Ο Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο για την ακύρωση του Obamacare
"Αμετανόητος" ο Ντόναλντ Τραμπ, παρά την πανδημία του κορονοϊού, επιμένει στην κατάργηση του Obamacare.

Πρόκειται για τον νόμο του Μπαράκ Ομπάμα βάσει του οποίου εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν προστεθεί στο υγειονομικό δίχτυ ασφαλείας των ΗΠΑ, αλλά ο Τραμπ είναι πολέμιός του.

Ουσιαστικά, ο νόμος αυτός έχει ήδη "σπάσει" και δεν εφαρμόζεται στο σύνολό του, αλλά η κυβέρνηση Τραμπ θέλει να τον ακυρώσει και για το λόγο αυτό προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Ο Νόμος για Προσιτή Οικονομικά Υγειονομική Περίθαλψη (Affordable Care Act, ACA) ακυρώθηκε αφού η προηγούμενη Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελεγχόταν από τους Ρεπουμπλικάνους, περιέκοψε τμήματά του, υποστήριξε στην προσφυγή του στο δικαστήριο ο συνήγορος της κυβέρνησης Νόελ Φρανσίσκο.

«Τίποτε απ' όσα έκανε το Κογκρέσο του 2017 δεν δείχνει ότι είχε την πρόθεση να συνεχιστεί η λειτουργία του υπόλοιπου ACA», υπογράμμισε ο Φρανσίσκο.

Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά τώρα από το δικαστήριο να κηρύξει τον ACA παράνομο, δημιουργώντας ένα πιθανότατα κρίσιμης σημασίας πεδίο μάχης για τις φετινές προεδρικές εκλογές.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι είχε χαρακτηρίσει νωρίτερα την ενέργεια «αδιανόητη ωμότητα» εν μέσω του ξεσπάσματος του κορωνοϊού, που έχει πλήξει τις ΗΠΑ σκληρότερα από κάθε άλλη χώρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.