ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομάδα Πομπιντού: Να μην στιγματίζουν οι πολιτικές για τα ναρκωτικά

11:36 - 26 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Ομάδα Πομπιντού: Να μην στιγματίζουν οι πολιτικές για τα ναρκωτικά
Με την ευκαιρία της σημερινής Διεθνούς Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, ο Πορτογάλος Πρόεδρος της Ομάδας Πομπιντού του Συμβουλίου της Ευρώπης, João Castel-Branco Goulão, δήλωσε ότι «οι πολιτικές που εφαρμόζονται, στην μάχη κατά της χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών, πρέπει να σώζουν τις ζωές των ανθρώπων και όχι να τους στιγματίζουν»!

«Καθώς οι νέες μολύνσεις με το COVID-19 αυξάνονται μαζικά παγκοσμίως και η κρίση αρχίζει να επηρεάζει όλες τις τάξεις της κοινωνίας μας, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν ναρκωτικά, είναι συνήθως οι πιο ευάλωτοι, στιγματισμένοι και υποσυντηρημένοι που υποφέρουν περισσότερο», συμπλήρωσε.

Κατέληξε δε, υπογραμμίζοντας ότι, «οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων, πρέπει να υποστηρίξουν υπηρεσίες διάσωσης για χρήστες ναρκωτικών, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην κρίση με ευέλικτο τρόπο».

Σε μια περίοδο κρίσης, περισσότερο από ποτέ, τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να παραμείνουν στην πρώτη γραμμή των πολιτικών μας για τα ναρκωτικά», εξήγησε.

Σημειώνεται ότι, τα τελευταία 40 χρόνια, η Ομάδα Πομπιντού υπήρξε η φωνή του Συμβουλίου της Ευρώπης σε θέματα ναρκωτικών. Σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, παρέμεινε σταθερή στην προώθηση μιας ισορροπημένης προσέγγισης μεταξύ της ανάγκης αντιμετώπισης της τοξικομανίας και της καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών και της ευθύνης των κρατών να προστατεύουν την υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα των ανθρώπων που ζουν στην επικράτειά τους. Με τις πρόσφατες προσχωρήσεις της Αρμενίας και της Γεωργίας, η Ομάδα Πομπιντού έχει τώρα 41 κράτη μέλη.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.