ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιστορική βουτιά για το παγκόσμιο εμπόριο τον Απρίλιο

21:28 - 26 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Ιστορική βουτιά για το παγκόσμιο εμπόριο τον Απρίλιο
Το παγκόσμιο εμπόριο υπέστη μία άνευ προηγουμένου πτώση τον Απρίλιο καθώς οι περισσότερες μεγάλες οικονομίες υπέφεραν από τα μέτρα καραντίνας, σύμφωνα με στοιχεία που δείχνουν ότι η ευρωζώνη ήταν η περιοχή που χτυπήθηκε περισσότερο.

Ο όγκος των παγκόσμιων εμπορικών συναλλαγών υποχώρησε 12,1% τον Απρίλιο σε σχέση με τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την Ολλανδική Υπηρεσία Ανάλυσης της Οικονομικής πολιτικής, η μεγαλύτερη μηνιαία συρρίκνωση από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων το 2000.

Τον Μάρτιο το παγκόσμιο εμπόριο είχε διολισθήσει 2,4%.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, όλες οι περιοχές κατέγραψαν πτώση, αλλά η ευρωζώνη ήταν αυτή που δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα, με τον όγκο των εμπορικών συναλλαγών να διολισθαίνει 20,1% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο. Σε σχέση με τον Απρίλιο της περασμένης χρονιάς η πτώση άγγιξε το 28,5%.

Στις ΗΠΑ, ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών διολίσθησε κατά 16,8% τον Απρίλιο, ενώ το εμπόριο στην Ασία κινήθηκε 6% χαμηλότερα. Οι κινεζικές εξαγωγές συρρικνώθηκαν τον Απρίλιο, μετά από μια ήπια ανάκαμψη τον Μάρτιο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου υπολόγισε ότι το παγκόσμιο εμπόριο θα συρρικνωθεί κατά 18% το δεύτερο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:37 - 26 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.