ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O Τραμπ ακύρωσε το ταξίδι του στο Νιου Τζέρσεϊ

22:36 - 26 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
O Τραμπ ακύρωσε το ταξίδι του στο Νιου Τζέρσεϊ
Το ταξίδι του στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου επρόκειτο να περάσει το Σαββατοκύριακο, ακύρωσε σήμερα, την τελευταία στιγμή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που η ανησυχία στις ΗΠΑ για την αναζωπύρωση της πανδημίας αυξάνεται.

Λίγες ώρες πριν από την αναχώρησή του με το Air Force One από τη στρατιωτική βάση Άντριου, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις, ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν θα μεταβεί σε αυτήν την πολιτεία όπου είχε προγραμματίσει να περάσει το Σαββατοκύριακο στο θέρετρο γκολφ του στο Μπέντμινστερ.

Ο Τζαν Ντίρι, εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας, ανέφερε απλά ότι η απόφαση που ελήφθη δεν έχει «καμία σχέση» με τις συστάσεις για καραντίνα που απηύθυνε ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ προς κάθε πρόσωπο, το οποίο ταξίδεψε σε κάποια αμερικανική πολιτεία, όπου τα κρούσματα καταγράφουν ανοδική πορεία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επισκεφθεί την Τρίτη την Αριζόνα, μία από τις πολιτείες όπου οι δείκτες βρίσκονται στο «κόκκινο» σε ό,τι αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Οι κυβερνήτες των πολιτειών του Νιου Τζέρσεϊ, της Νέας Υόρκης και του Κονέτικατ, Φιλ Μέρφι, Άντριου Κουόμο και Νεντ Λάμοντ, ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι θα θέτουν σε καραντίνα 14 ημερών τους πολίτες που επισκέφθηκαν κάποια πολιτεία όπου τα ποσοστά μόλυνσης έχουν αυξητική τάση.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης εξαπέλυσε βολές κατά των πολιτειών που άνοιξαν τις οικονομίες τους προτού θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία. Ο Κουόμο σημείωσε ότι οι πολιτείες που ακολούθησαν τις κατευθυντήριες συστάσεις του Λευκού Οίκου τώρα καταγράφουν αύξηση κρουσμάτων, υποστηρίζοντας ότι η Νέα Υόρκη κατάφερε να ελέγξει τον ιό ακολουθώντας μια επιστημονική και όχι πολιτική προσέγγιση. «Αυτό που συμβαίνει σε αυτήν τη χώρα είναι αυτή τη στιγμή τρομακτικό και αποκαλυπτικό ταυτόχρονα. Αμερική, είναι ώρα να ξυπνήσεις και να αντικρίσεις τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα» ανέφερε.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:38 - 26 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.