ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζόνσον: Απόδοση ευθυνών μετά την πανδημία-' Ωρα για «New Deal»

14:21 - 29 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Τζόνσον: Απόδοση ευθυνών μετά την πανδημία-' Ωρα για «New Deal»
Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, παραδέχθηκε πως η πανδημία του κορονοϊού εξελίχθηκε σε εφιάλτη για την πανδημία. Δεσμεύθηκε για απόδοση ευθυνών, αλλά όπως είπε, αυτό θα συμβεί μετά το τέλος της πανδημίας. Τώρα προέχει το σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας.

«Ήταν μια καταστροφή», δήλωσε ο Τζόνσον στον νέο ψηφιακό ραδιοσταθμό Times Radio. «Ας μη μασάμε τα λόγια μας, εννοώ πως αυτό ήταν ο απόλυτος εφιάλτης για τη χώρα και πως η χώρα πέρασε ένα βαθύ σοκ». Πρόσθεσε ωστόσο ότι «σε αυτές τις στιγμές, έχεις την ευκαιρία να αλλάξεις τα πράγματα και να τα κάνεις καλύτερα».  

Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι πρέπει να διεξαχθεί στο μέλλον – αλλά όχι τώρα – μία έρευνα σχετικά με τον τρόπο που η κυβέρνησή του αντιμετώπισε την πανδημία στη χώρα.

«Το οφείλουμε σε όλους όσοι πέθαναν και σε όσους υπέφεραν, να δούμε ακριβώς τι πήγε λάθος και πότε. Το καταλαβαίνω απόλυτα και θα το κάνουμε. Δεν πιστεύω όμως ότι πρέπει να γίνει τώρα, ενώ ακόμη παλεύουμε με την πανδημία. Δεν νομίζω ότι τώρα πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο σε αυτό. Σε κάθε περίπτωση, παίρνουμε μαθήματα συνέχεια και θα καταλήξουμε στα σωστά συμπεράσματα για το μέλλον», σημείωσε ο Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε επίσης πως σχεδιάζει να διπλασιάσει τα σχέδιά του για αύξηση των δημόσιων επενδύσεων και υπογράμμισε πως μια επιστροφή στη λιτότητα θα ήταν λάθος την ώρα που η χώρα προσπαθεί να ανακάμψει.

«Τώρα είναι η ώρα για μία “ρουζβελτιανή” προσέγγιση στη Βρετανία», υπογράμμισε ο Τζόνσον αναφερόμενος στο πρόγραμμα «New Deal» του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Φραγκλίνου Ρούζβελτ, χάρις στο οποίο η χώρα ανέκαμψε από τη Μεγάλη Ύφεση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.