ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοινό μέτωπο Μέρκελ-Μακρόν: Βασική μας προτεραιότητα το Ταμείο Ανάκαμψης

21:55 - 29 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Κοινό μέτωπο Μέρκελ-Μακρόν: Βασική μας προτεραιότητα το Ταμείο Ανάκαμψης
Την προσδοκία ότι τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ξεπεράσουν τις διαφορές τους για το Ταμείο Ανάκαμψης στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου, εξέφρασε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κατά την κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν. Σημειώνεται ότι οι δύο ηγέτες είχαν «τετ α τετ» στον πύργο Μέζεμπεργκ, βόρεια του Βερολίνου.

«Ελπίζουμε να βρούμε μια λύση, ακόμα κι αν υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος», σημείωσε η Μέρκελ στο πλαίσιο της κοινής Συνέντευξης Τύπου και συμπλήρωσε: «Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή, από τη μία πλευρά υπάρχει η πανδημία και οι σχετικές οικονομικές προκλήσεις από την άλλη».

«Η κρίση θα συνεχίσει να έχει αντίκτυπο για πολύ καιρό αλλά θέλουμε να δείξουμε ότι η Ευρώπη είναι το μέλλον», υπογράμμισε. «Θα συνεργαστούμε με τη Γαλλία και θα προετοιμάσουμε κατάλληλα την Ευρώπη για να ξεπεράσει αυτή την κρίση» δήλωσε η Μέρκελ, ενώ πρόσθεσε πως είναι «πολύ χαρούμενη που συμφωνούμε ότι θέλουμε να ξεπεράσουμε μαζί τις προκλήσεις».

602x338 cmsv2 9a9d3b56 eb2b 5ccb b633 0093490bcc66 4777928

«Ο κόσμος θα είναι διαφορετικός μετά την πανδημία. Πρέπει να επενδύσουμε περισσότερα στο μέλλον για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η καγκελάριος και εξέφρασε την ελπίδα της ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα μπορέσουν να συμφωνήσουν για τον επόμενο προϋπολογισμό του ευρωπαϊκού μπλοκ.

5db55fa7c8614b96834e5360e437590b

Από την πλευρά του, ο Εμμανουέλ Μακρόν επαίνεσε τη δύναμη της γαλλο-γερμανικής σχέσης και ανέφερε ότι το σχέδιο για την οικονομική ανάκαμψη της ΕΕ αποτέλεσε τον πυρήνα της συζήτησής τους.

«Βλέπω τη σημασία αυτού που έχουμε κάνει μαζί τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε ο Μακρόν. «Έχουμε δείξει την ανθεκτικότητά μας στην κρίση. Βλέπω τι έχουμε κάνει τα τελευταία δύο χρόνια. Τώρα φτάσαμε στη στιγμή της αλήθειας για την Ευρώπη. Μπορούμε να μετατρέψουμε τη στιγμή της αλήθειας σε μια στιγμή επιτυχίας».

 

Ο Μακρόν επανέλαβε τη θέση του ότι η Σύνοδος για τον προϋπολογισμό της ΕΕ και το Ταμείο Ανάκαμψης θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα. Τόνισε επίσης ότι τουλάχιστον 500 δισεκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να έχουν τη μορφή επιχορηγήσεων στις χώρες που επλήγησαν περισσότερο.

«Η καγκελάριος και εγώ το σχεδιάσαμε και το θέτουμε ως τη βασική μας προτεραιότητα», τόνισε ο Μακρόν και πρόσθεσε: «Χωρίς αυτό, η Ευρώπη δεν θα ανταπεξέλθει στην πρόκληση».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:02 - 29 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.