ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ-Μακρόν: Ο μεγάλος κίνδυνος και ο μεγάλος φόβος...

10:15 - 30 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Μέρκελ-Μακρόν: Ο μεγάλος κίνδυνος και ο μεγάλος φόβος...
Λίγες εβδομάδες απομένουν έως ότου οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντηθούν επιτέλους για να συζητήσουν το σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας μετά την πανδημία και η Άνγκελα Μέρκελ με τον Εμανουέλ Μακρόν έδωσαν νέα ώθηση στην πρωτοβουλία τους για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος με τον Γάλλο Πρόεδρο στο πλευρό της σημείωσε πως μία ριζοσπαστική πρόταση ανάκαμψης είναι απαραίτητη για να ορθοποδήσει η ΕΕ και προειδοποίησε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Τα λόγια της ασφαλώς έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς η Γερμανία απέρριπτε φανατικά όλα τα προηγούμενα χρόνια την ανάληψη κοινού ρίσκου, αλλά τώρα πρωτοστατεί σε αυτή την προσπάθεια.

«Οι συνομιλίες δεν θα αποτύχουν εξαιτίας μας», διαβεβαίωσε η Μέρκελ. Ωστόσο, με την αντιπολίτευση να δημιουργείται από αρκετές πλέον χώρες κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά για συμφωνία. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, συμφωνία -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα υπάρξει, θα είναι όμως, αρκετή για τη διάσωση της ΕΕ ή θα είναι απλά ένας συμβιβασμός χωρίς ριζοσπαστική λύση, απλά για να αποτραπεί το φιάσκο της μη συμφωνίας;

Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος και ο μεγάλος φόβος...

Η απάντηση θα δοθεί στις 17 και 18 Ιουλίου που είναι προγραμματισμένη η Σύνοδος Κορυφής.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.