ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: Κλειστά σύνορα για ΗΠΑ και Ρωσία-Με αστερίσκους η Κίνα

13:52 - 30 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
ΗΠΑ, Ρωσία και Βραζιλία βρίσκονται εκτός της λίστας με τις «ασφαλείς χώρες» από τις οποίες θα δέχεται ταξιδιώτες η Ευρωπαϊκή Ένωση από 1η Ιουλίου.

Ειδικότερα, 14 χώρες περιλαμβάνονται στη λίστα της Ε.Ε. ως ασφαλείς, ενώ το μπλοκ είναι ανοιχτό να συμπεριλάβει σε αυτήν και την Κίνα, εφόσον το Πεκίνο συμφωνήσει σε μία αντίστοιχη συμφωνία για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες, υποστηρίζουν Ευρωπαίοι διπλωμάτες τους οποίους επικαλείται το BBC.

Στις 14 χώρες, οι οποίες θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας, περιλαμβάνονται η Αλγερία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γεωργία, η Ιαπωνία, το Μαυροβούνιο, το Μαρόκο, η Νέα Ζηλανδία, η Ρουάντα, η Σερβία, η Νότια Κορέα, η Ταϊλάνδη, η Τυνησία και η Ουρουγουάη.  

Πολλοί συνοριακοί έλεγχοι έχουν αρθεί για πολίτες της Ε.Ε. που ταξιδεύουν εντός του μπλοκ. Οι κανόνες για τους Βρετανούς ταξιδιώτες αποτελούν μέρος των τρεχουσών διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Ωστόσο, οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο με τους πολίτες της Ε.Ε. έως το τέλος της μεταβατικής περιόδου μετά το Brexit, στις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την Κομισιόν. Συνεπώς, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι Βρετανοί υπήκοοι εξαιρούνται από τους προσωρινούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς της Ε.Ε.

Στόχος της συγκεκριμένης λίστας με τις ασφαλείς χώρες είναι να στηριχθεί η τουριστική βιομηχανία της Ε.Ε., ιδίως των χωρών της νότιας Ευρώπης που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:55 - 30 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.