ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: Προβλέπει ύφεση 3,9% για την Τουρκία

18:11 - 30 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Fitch: Προβλέπει ύφεση 3,9% για την Τουρκία
Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch μείωσε την πρόβλεψη του για την οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας για δεύτερη φορά σε δύο μήνες, επικαλούμενος την κατάρρευση της τουριστικής βιομηχανίας.

Η οικονομία της Τουρκίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 3,9% φέτος, δήλωσε ο οίκος Fitch, ενώ σε προηγούμενη πρόβλεψη μιλούσε για -3%. 

Ο οίκος Fitch είπε ότι η οικονομία της Τουρκίας ήταν μεταξύ εκείνων που παρουσίαζαν ανάκαμψη μετά τη μείωση της δραστηριότητας, κάτι που επί το πλείστον φαίνεται στην αύξηση του δανεισμού. Ωστόσο, ανέφερε ότι τα συμπεράσματα για ανάπτυξη σε αναδυόμενες αγορές και αλλού βασίστηκαν στους συνεχιζόμενους περιορισμούς στα ταξίδια, στις δραστηριότητες αναψυχής και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά και στη παρατεινόμενη εθελοντική κοινωνικής αποστασιοποίηση.

"Ο κίνδυνος επανεμφάνισης του ιού, που μπορεί να ωθήσει σε νέα lockdown σε όλη τη χώρα -ή μαζική κλιμάκωση της εθελοντικής κοινωνικής αποστασιοποίησης- είναι πολύ υψηλός", δήλωσε ο οίκος Fitch. Το αρνητικό σενάριο θα βασίζεται σε μια μεγάλη αποτυχία στην παγκόσμια κρίση υγείας, με αποτέλεσμα το ΑΕΠ να μην επιστρέψει στα προ-κορονοϊού επίπεδα, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, ανέφερε.

Η Τουρκία επιδιώκει να ανοίξει εκ νέου την τουριστική της βιομηχανία, η οποία κέρδισε ρεκόρ 34,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019. Ωστόσο, οι ευρωπαϊκές χώρες διατηρούν τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις για τη χώρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.