ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σολτς: Η ευημερία της Γερμανίας συνδεδεμένη με την υπόλοιπη Ευρώπη

18:27 - 30 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Σολτς: Η ευημερία της Γερμανίας συνδεδεμένη με την υπόλοιπη Ευρώπη
Στη γραμμή Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, καλεί σε επίδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Λίγο πριν από την έναρξη της γερμανικής Προεδρίας του Eυρωπαϊκού Συμβουλίου ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς υπογράμμισε τη βούληση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να υποστηρίξει την ανάκαμψη της ευρωπαϊκών χωρών που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού.

«Η ευημερία μας στη Γερμανία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το γεγονός ότι οι εταιρείες μας πωλούν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό ή μπορούν να αγοράσουν προϊόντα από εκεί. Η Ιταλία, η Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι εξαιρετικά σημαντικοί εμπορικοί εταίροι για τη Γερμανία. Γι 'αυτό είναι και προς το είναι δικό μας συμφέρον αν όλοι συμβάλλουμε, ώστε αυτές οι χώρες, οι οποίες επλήγησαν ιδιαίτερα από την πανδημία του κορονοϊού, τα καταφέρουν να σταθούν γρήγορα στα πόδια τους», δήλωσε ο Σολτς σε συνέντευξη του στο «Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

Ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός είπε επίσης ότι «Η Γερμανία θα προσφέρει τη βοήθειά της, διότι είμαστε αλληλεγγύοι. Εξάλλου, δεν είμαστε οι πρώτοι που το κάνουμε από τότε που εισήχθη το ευρώ . Ήδη ο καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ πρόσφερε οικονομική βοήθεια στην Ιταλία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.