ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπανάκι» Φάουτσι για 100.000 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως στις ΗΠΑ

20:47 - 30 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
«Καμπανάκι» Φάουτσι για 100.000 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως στις ΗΠΑ
SOS εξέπεμψε την Τρίτη ο κορυφαίος επιδημιολόγος της αμερικανικής κυβέρνησης, Άντονι Φάουτσι, ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας, σχετικά με την αναζωπύρωση των κρουσμάτων Covid-19 στις ΗΠΑ.

Ήδη, ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων έχει φτάσει στο επίπεδο των 40.000, αριθμός που, όπως δήλωσε ο διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών, «μιλά από μόνος του».

«Πηγαίνουμε προς τη λάθος κατεύθυνση» τόνισε ο Φάουτσι, προσθέτοντας ότι δεν θα τον εξέπληττε αν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνονταν στα 100.000 την ημέρα, αν οι ΗΠΑ αποτύχουν να ελέγξουν την εξάπλωση της νόσου.

«Είναι μια πραγματικότητα», δήλωσε επίσης ο καθηγητής και πρόσθεσε: «Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στις αρχές, έλλειψη εμπιστοσύνης στο κράτος και μια γενικότερη ανησυχία για το εμβόλιο». Έκανε έκκληση να υπάρχουν άνθρωποι επί τόπου και ειδικά κοντά στις μειονότητες για τις οποίες παραδέχτηκε ότι «δεν έτυχαν πάντα δίκαιης μεταχείρισης από την κυβέρνηση».

Τέλος, ο Φάουτσι δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος και για τις μεγάλες συναθροίσεις πολιτών, που δεν φορούν προστατευτική μάσκα. Εξέφρασε όμως την ελπίδα του ότι τα εμβόλια και φάρμακα όπως το remdesivir θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της νόσου Covid-19.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:02 - 30 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.