ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπανάκι» από Μέρκελ: Προετοιμαστείτε για Brexit χωρίς συμφωνία

15:41 - 01 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
«Καμπανάκι» από Μέρκελ: Προετοιμαστείτε για Brexit χωρίς συμφωνία
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε την Τρίτη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να προετοιμάζεται για πιθανή αποτυχία των συνομιλιών με τη Βρετανία όσον αφορά τη νέα εμπορική σχέση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Μέρκελ υπογράμμισε ότι οι συνομιλίες θα πρέπει να επιταχυνθούν προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία το φθινόπωρο και να επικυρωθεί έως το τέλος του έτους. Όπως είπε όμως η πρόοδος στις συνομιλίες είναι πολύ περιορισμένη.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο της Γερμανίας, η καγκελάριος πρόσθεσε ότι η ΕΕ «θα πρέπει να προετοιμάζεται για μια κατάσταση κατά την οποία δεν θα επιτευχθεί συμφωνία».

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Βρετανία άρχισαν έναν νέο γύρο εντατικών συνομιλιών για την μετά το Brexit σχέση τους, οι οποίες θα διαρκέσουν πέντε εβδομάδες, με κοινό στόχο να φθάσουν σε συμφωνία ώστε να αποφύγουν ένα καταστροφικό σενάριο στο τέλος του έτους.

Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν προκύψει καμία συμφωνία μέχρι τότε, οι κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, με τους αυξημένους δασμούς και τους εντατικούς τελωνειακούς ελέγχους, θα εφαρμοσθούν στις εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.