ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απόφαση-βόμβα της Γαλλίας: «Σφάζεται» με το ΝΑΤΟ για την Τουρκία

15:25 - 01 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Απόφαση-βόμβα της Γαλλίας: «Σφάζεται» με το ΝΑΤΟ για την Τουρκία
Σε μία πρωτόγνωρη κίνηση προχωρά η Γαλλία, που αποχωρεί από ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση στη Μεσόγειο!

Σύμφωνα με τον Γαλλικό τύπο, η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί κίνηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς το ΝΑΤΟ για την ανοχή που επιδεικνύει έναντι της Τουρκίας, ιδιαίτερα στο θέμα της Λιβύης.

Οι Γάλλοι κάνουν λόγο για “μελετημένη κίνηση που στόχο έχει να βγάλει από την ιδιότυπη ουδετερότητα το ΝΑΤO και τον κ. Στόλετνμπεργκ να ασκήσει παράλληλα πιέσεις στα υπόλοιπα μέλη της συμμαχίας ώστε να αντιδράσουν συνολικά στην ΄Τουρκική προκλητικότητα στην Λιβύη”.

H γαλλική κυβέρνηση διακόπτει συγκεκριμένα τη συμμετοχή των αεροναυτικών της δυνάμεων στην επιχείρηση Sea Guardian".

Θυμίζουμε πως πολλές φορές το τελευταίο διάστημα η Γαλλία έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για τη στάση του ΝΑΤΟ και τώρα με την κίνηση αυτή δείχνει πως δεν προτίθεται να μείνει μόνο στα λόγια.
 
Το Παρίσι αναμένει από το NATO, αναφέρουν πηγές. "ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με τους κανόνες εμπλοκής στη θάλασσα και τις μορφές συνεργασίας της επιχείρησης Sea Guardian με την επιχείρηση Ειρήνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

“Η πολιτική της Γαλλίας για τη Λιβύη είναι προκατειλημμένη”, καθώς κάνει τα στραβά μάτια σε παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο προς όφελος του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ”, σχολιάζει από τη μεριά του ο πρέσβης της Τουρκίας στο Παρίσι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.