ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με πολλά... μέτωπα η επικοινωνία Μέρκελ- Ερντογάν

09:52 - 02 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Με πολλά... μέτωπα η επικοινωνία Μέρκελ- Ερντογάν
Τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, είχε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις Μέρκελ και Ερντογάν συζήτησαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, τις διμερείς σχέσεις Τουρκίας- Γερμανίας, αλλά φυσικά και περιφερειακά ζητήματα κυρίως για τη Λιβύη και τη Συρία.

Η Άνγκελα Μέρκελ, πάντως, καθώς η Γερμανία έχει αναλάβει την προεδρία της ΕΕ έκανε νωρίτερα δηλώσεις - μήνυμα στην Τουρκία πως δεν θα ανεχθεί "παιχνίδια στην πλάτη των προσφύγων", αναφερόμενη ασφαλώς σε όσα συνέβησαν πρόσφατα στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Επίσης, στην επικοινωνία με τον Ερντογάν έγινε αναφορά στο θέμα της Αγια Σοφιάς, αλλά και στο γεγονός ότι η Τουρκία έμεινε εκτός της λίστας της ΕΕ με τους "ασφαλείς" προορισμούς.

Ο κ. Ερντογάν μάλιστα μίλησε για πολιτική απόφαση, φανερά ενοχλημένος. Περιμένει, ωστόσο, από τη Γερμανία να άρει ταξιδιωτική οδηγία σύφμωνα με την οποία όποιος επιστρέφει στη χώρα από την Τουρκία πρέπει να μπαίνει υποχρεωτικά σε 14 ημέρες καραντίνα.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.