ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώιμο τέλος στις συζητήσεις για το Brexit-Ποια είναι τα «αγκάθια»

21:57 - 02 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Πρώιμο τέλος στις συζητήσεις για το Brexit-Ποια είναι τα «αγκάθια»
Σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι συνομιλίες Ηνωμένου Βασιλείου - Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη μελλοντική τους σχέση, εν μέσω προειδοποιήσεων ότι οι μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές παραμένουν.

Οι συζητήσεις θα επανεκκινήσουν, όπως ήταν προγραμματισμένο, την ερχόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο, σύμφωνα με αξιωματούχους και από τις δύο πλευρές, τους οποίους επικαλείται το Bloomberg, οι οποίοι σημειώνουν ότι το πρώιμο τέλος των συζητήσεων, δε συνεπάγεται και κατάρρευση αυτών. 

«Οι διαπραγματεύσεις ήταν ολοκληρωμένες και χρήσιμες» επισημαίνεται από το Ηνωμένο Βασίλειο. «Ωστόσο», σημειώνεται, «κατέδειξαν τις σημαντικές διαφορές που υπάρχουν ανάμεσά μας σε μία σειρά σημαντικών ζητημάτων» 

Ανάμεσα στα ζητήματα, που χρήζουν επίλυσης βρίσκονται η δέσμευση ή όχι της Βρετανίας στους ευρωπαϊκούς νόμους, μετά το Brexit, ο έλεγχος του δικαιώματος αλιείας στα βρετανικά ύδατα και ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στην υλοποίηση οποιασδήποτε συμφωνίας.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Βρυξελλών, Μισέλ Μπαρνιέ τόνισε ότι ενώ «παραμένουν σοβαρές αποκλίσεις» πιστεύει ότι «μια συμφωνία είναι δυνατή και προς όφελος όλων». Η ΕΕ αναμένει ότι «οι θέσεις της θα γίνουν κατανοητές και σεβαστές, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία», πρόσθεσε. «Χρειαζόμαστε μία ισοδύναμη δέσμευση από το Ηνωμένο Βασίλειο», κατέληξε.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:01 - 02 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.