ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστηρά μέτρα στο Βελιγράδι, καθώς ο κορονοϊός... αντεπιτίθεται

14:15 - 03 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Αυστηρά μέτρα στο Βελιγράδι, καθώς ο κορονοϊός... αντεπιτίθεται
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κυρήχθηκε το Βελιγράδι, καθώς ο κορονοϊός επανήλθε με έξαρση κρουσμάτων στη Σερβία τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, οι κάτοικοι του Βελιγραδίου στο εξής οφείλουν να φορούν μάσκες σε όλους τους δημόσιους εσωτερικούς χώρους, όπως και σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι ώρες λειτουργίας των κλαμπ και των καφέ θα μειωθούν, ενώ οι συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους θα επιτρέπονται με ανώτατο όριο τα 100 άτομα και σε ανοιχτούς τα 500.

Τα μέτρα αυτά ανήγγειλε ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συνέντευξη του στην δημόσια τηλεόραση της Σερβίας (RTS). Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι το 82% των νέων κρουσμάτων προέρχεται από το Βελιγράδι και υπογράμμισε ότι ο ίδιος υποστηρίζει τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό της πρωτεύουσας.

«Αν μπορούσα να αποφασίσω μόνος μου, θα έκλεινα το Βελιγράδι και θα επέβαλα γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βούτσιτς στην RTS προειδοποιώντας ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν αποκλείεται, εάν συνεχίσει να επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση.

Εκτός από το Βελιγράδι, άλλες τέσσερεις πόλεις στη Σερβία βρίσκονται από την περασμένη Δευτέρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι πόλεις αυτές είναι το Κραγκούγεβατς, το Βράνιε, το Νόβι Πάζαρ και η πόλη Τούτιν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.