ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζέφρι Ρας: Αποζημίωση 1,7 εκ. ευρώ από εφημερίδα της Αυστραλίας για δυσφήμιση

16:30 - 03 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Τζέφρι Ρας: Αποζημίωση 1,7 εκ. ευρώ από εφημερίδα της Αυστραλίας για δυσφήμιση
Αποζημίωση ρεκόρ κέρδισε ο γνωστός ηθοποιός, έπειτα από την απόρριψη της έφεσης που είχε ασκήσει εφημερίδα της Αυστραλίας επί της καταδικαστικής εις βάρος της απόφασης για δυσφήμιση.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ρας θα λάβει αποζημίωση 1,7 εκατ. ευρώ, την μεγαλύτερη που έχει επιδικαστεί ποτέ σε πρόσωπο στην Αυστραλία, από την ιδιοκτησίας του Ρούπερτ Μέρντοκ εφημερίδα Daily Τelegraph.

Η απόφαση εις βάρος της αυστραλιανής θυγατρικής της News Corp's, της εταιρείας Nationwide News, είναι η τελευταία εξέλιξη στην δικαστική διαμάχη του ηθοποιού με την εφημερίδα, η οποία σε δημοσίευμά της τον κατηγόρησε για ανάρμοστη συμπεριφορά σεξουαλικής φύσης εις βάρος συμπρωταγωνίστριάς του.

Η υπόθεση αφορούσε δημοσιεύματα της Daily Telegraph της Αυστραλίας, με καταγγελίες για απρεπή συμπεριφορά του ηθοποιού απέναντι σε συμπρωταγωνίστριά του σε θεατρική παράσταση. Αν και τα αρχικά δημοσιεύματα δεν ανέφεραν το όνομα της ηθοποιού που έκανε την καταγγελία, αργότερα αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για την Έριν Τζιν Νόρβιλ.  

Η ηθοποιός κατέθεσε στην αρχική δίκη, λέγοντας στο δικαστήριο ότι ο Ρας είχε αγγίξει εσκεμμένα το στήθος της, χωρίς τη συγκατάθεσή της, κατά τη διάρκεια της παράστασης. Όμως, οι δικαστές που εξέτασαν την έφεση συμφώνησαν με την εκτίμηση του δικαστή που έκρινε αρχικά την υπόθεση, ο οποίος είχε αναφέρει πως η Νόρβιλ ήταν αναξιόπιστη μάρτυρας με τάση στην υπερβολή.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.