ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερουσία: Διχασμός των Ρεπουμπλικάνων για ένα νέο πακέτο στήριξης

20:33 - 03 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Γερουσία: Διχασμός των Ρεπουμπλικάνων για ένα νέο πακέτο στήριξης
Διχασμένοι για το αν θα πρέπει να υπάρξει ένα νέο πακέτο στήριξης στους Αμερικανούς πολίτες, υπό την μορφή απευθείας επιταγών, εμφανίζονται οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας.

«Σχετικά με τις άμεσες πληρωμές ορισμένα από τα μέλη του κόμματος μας εμφανίζονται να είναι θετικοί ενώ άλλοι όχι», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής της Νότιας Ντακότα Τζον Θαν.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι από την πλευρά του αναποφάσιστος, καθώς στους Ρεπουμπλικάνους υπάρχουν τα λεγόμενα «γεράκια» της δημοσιονομικής πειθαρχίας οι οποίοι αντιδρούν στο ενδεχόμενο παροχών.

Παρόλα αυτά, η κοινή γνώμη θεωρεί σε ποσοστό 60% ότι τα πακέτα στήριξης δεν είναι αρκετά και θα χρειαστούν επιπλέον (χρήματα) σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Ipsos. Ερωτηθείς από το Fox Business Network εάν θα ήθελε έναν άλλο γύρο άμεσων πληρωμών, ο πρόεδρος Τραμπ είπε «Το υποστηρίζω. Αλλά πρέπει να γίνει σωστά».

Η στάση των Δημοκρατικών

Από την πλευρά τους, οι Δημοκρατικοί πιέζουν για ένα ακόμα πακέτο στήριξης της οικονομίας. Σημειώνεται ότι ήδη το Κογκρέσο έχει περάσει τρία πακέτα με μεγαλύτερο αυτό των 2 τρις δολαρίων.

Ειδικότερα, οι ηγέτες των Δημοκρατικών σε Γερουσία και Βουλή Τσακ Σούμερ και Νάνσι Πελόζι θέλουν να αποσταλούν εκ νέου επιταγές 2.000 δολαρίων σε Αμερικανούς πολίτες οι οποίοι έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 130.000 δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.