ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κροατία: Προβάδισμα για τους Συντηρητικούς

21:18 - 05 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Κροατία: Προβάδισμα για τους Συντηρητικούς
Η κεντροδεξιά Κροατική Δημοκρατική Ένωση (HDZ) εξασφαλίζει 61 έδρες στο 151μελές κοινοβούλιο στην ψηφοφορία των βουλευτικών εκλογών, σύμφωνα με το αποτέλεσμα του exit poll.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SDP) και οι σύμμαχοί τους εξασφαλίζουν 44 έδρες.

Το ακροδεξιό «Κίνημα της Μητέρας Πατρίδας» εξασφαλίζει 16 έδρες. Ο ηγέτης του πρώην τραγουδιστής Μίροσλαβ Σκόκο θεωρείται φυσικός σύμμαχος των Συντηρητικών και αναμένεται να παίξει κρίσιμο ρόλο για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, καθώς κανένα κόμμα δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία.

Εν μέσω της πανδημίας, η συμμετοχή ήταν εξαιρετικά χαμηλή και μέχρι τις 17.30 το απόγευμα δεν ξεπερνούσε το 34%.

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για την οικονομία, η Κροατία αξίζει να ηγηθεί από έμπειρους και υπεύθυνους ανθρώπους», επισήμανε ο πρωθυπουργός και ηγέτης του HDZ, ο Αντρέι Πλένκοβιτς σε υποστηρικτές του κόμματος την περασμένη εβδομάδα, υπαινισσόμενος έλλειψη οράματος και εμπειρίας των δύο βασικών αντιπάλων του.

Η νέα κυβέρνηση θα έχει μια δύσκολη αποστολή για την προστασία της δημόσιας υγείας, προσπαθώντας παράλληλα να επανακάμψει την οικονομία, που αναμένεται να συρρικνωθεί περίπου 10% φέτος, με τα έσοδα από τον τουρισμό να μειώνονται κατά 70%.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:01 - 05 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.