ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημάδια επανεκκίνησης για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στη Μεγάλη Βρετανία

12:07 - 06 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Σημάδια επανεκκίνησης για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στη Μεγάλη Βρετανία
Οι δηλώσεις νέων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 35% στη Μεγάλη Βρετανία τον Ιούνιο, κάτι που συνιστά τη μικρότερη πτώση από τον Φεβρουάριο.

Στην εξομάλυνση της πτώσης συμβάλλει καθοριστικά το γεγονός ότι πολλές αντιπροσωπείες άνοιξαν ξανά μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊο.

Συνολικά, 145.377 νέα αυτοκίνητα δηλώθηκαν τον Ιούνιο, αφήνοντας τα ετήσια στοιχεία να μειώνονται σχεδόν κατά το ήμισυ, σύμφωνα με στοιχεία της Εταιρείας Κατασκευαστών και Εμπορευμάτων Αυτοκινήτων (SMMT).

Η ζήτηση μειώθηκε 44% τον Μάρτιο, 97% τον Απρίλιο και 89% τον Μάιο.

Αρκετά βρετανικά εργοστάσια παραμένουν κλειστά και πολλά λειτουργούν με μειωμένη παραγωγή, καθώς οι κατασκευαστές προσπαθούν να εξισορροπήσουν τη ζήτηση και την προσφορά, αντιμετωπίζοντας παρόμοιες προκλήσεις με ανταγωνιστές από το εξωτερικό.

Ενώ οι εκθεσιακοί χώροι αυτοκινήτων επέτρεπαν να ανοίξουν ξανά από την 1η Ιουνίου στην Αγγλία, οι έμποροι στην Ουαλία και τη Σκωτία έπρεπε να περιμένουν μέχρι τις 22 Ιουνίου και τις 29 Ιουνίου αντίστοιχα.

"Δεν πρόκειται για ανάκαμψη παρά για επανεκκίνηση", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SMMT Mike Hawes. "Πολλές από τις εγγραφές του Ιουνίου θα μπορούσαν να αποδοθούν σε πελάτες που τελικά μπορούσαν να παραλάβουν τις εντολές τους πριν από την πανδημία και η όρεξη για σημαντικές δαπάνες παραμένει αμφισβητήσιμη" ανέφερε.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:38 - 07 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.