ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χονγκ Κονγκ: Άρνηση εγγυήσεων στον πρώτο κατηγορούμενο του νέου νόμου

13:30 - 06 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Χονγκ Κονγκ: Άρνηση εγγυήσεων στον πρώτο κατηγορούμενο του νέου νόμου
Ένα δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ απέρριψε τη Δευτέρα την εγγύηση στον πρώτο κατηγορούμενο για υποκίνηση αυτονομισμού και τρομοκρατίας σύμφωνα με το νέο νόμο περί εθνικής ασφάλειας της πόλης.

Ο κατηγορούμενος έφερε μια πινακίδα με την ένδειξη «Απελευθέρωση του Χονγκ Κονγκ».

Ο Tong Ying-kit, 23 ετών, συνελήφθη αφού ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο τον έδειχνε να βιαιοπραγεί σε διαδήλωση την περασμένη Τετάρτη, λιγότερο από 24 ώρες μετά την επιβολή από το Πεκίνο της εκτεταμένης εθνικής νομοθεσίας για την ασφάλεια στην πόλη.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος δεν μπόρεσε να εμφανιστεί στο δικαστήριο την Παρασκευή καθώς νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο για τραυματισμούς σχετικούς με το περιστατικό, εμφανίστηκε στο δικαστήριο σε αναπηρική καρέκλα. Η υπόθεση αναβλήθηκε έως τις 6 Οκτωβρίου και ο Τονγκ τέθηκε υπό κράτηση.

Οι επικριτές λένε ότι ο νόμος - ο οποίος τιμωρεί τα εγκλήματα της απόσχισης, της ανατροπής, της τρομοκρατίας και της συμπαιγνίας με ξένες δυνάμεις με έως και ισόβια κάθειρξη - αποσκοπεί στη σύνθλιψη της διαφωνίας και την άσκηση πίεσης στο πολιτικό σύστημα του Χονγκ Κονγκ.

Οι αρχές στο Πεκίνο και το Χονγκ Κονγκ έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι ο νόμος απευθύνεται σε μερικούς «ταραχοποιούς» και δεν θα επηρεάσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που στηρίζουν το ρόλο της πόλης ως οικονομικού κόμβου.

Παράλληλα, τη Δευτέρα, ο διακεκριμένος ακτιβιστής της δημοκρατίας Τζούσαου Γουονγκ αρνήθηκε την ενοχή του για υποκίνηση συμμετοχής σε παράνομη συνέλευση κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων πέρυσι. Ο συνάδελφός του ακτιβιστής Agnes Chow αρνήθηκε επίσης την ενοχή του για παρόμοια κατηγορία. Η υπόθεσή τους αναβλήθηκε στις 5 Αυγούστου.

 

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.