ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προειδοποίηση Σεντένο: Να αποφευχθεί η «τυφλή» επιστροφή στους δημοσιονομικούς κανόνες

09:16 - 07 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Προειδοποίηση Σεντένο: Να αποφευχθεί η «τυφλή» επιστροφή στους δημοσιονομικούς κανόνες
«Καμπανάκι» από τον απερχόμενο πρόεδρο του Eurogroup, Μάριο Σεντένο για μία πιθανή νέα ύφεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν υπάρξει «τυφλή» επιστροφή στους κανόνες για το χρέος και το έλλειμμα μετά την κρίση της πανδημίας.

Ο Σεντένο που αποχωρεί αυτή την εβδομάδα από τη θέση του προκειμένου να αναλάβει διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Πορτογαλίας, υποστηρίζει, μέσω των Financial Times, ότι η Ευρώπη που έβαλε στον πάγο τους δημοσιονομικούς κανόνες μετά την έλευση του κορονοϊού (μεταξύ αυτών το όριο του 60% του ΑΕΠ για το χρέος) θα πρέπει να τους «ξανασκεφτεί».

«Αυτό που είναι σημαντικό στο δημοσιονομικό μέτωπο τους επόμενους μήνες και χρόνια είναι ο τρόπος που θα μεθοδεύσουμε την επιστροφή στην εφαρμογή των δημοσιονομικών κανόνων έτσι ώστε να αποφύγουμε να προκαλέσουμε ύφεση», δηλώνει.

«Αυτή η κρίση θα οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση του δημόσιου και του ιδιωτικού χρέους. Θα απαιτηθεί ισχυρή επενδυτική στήριξη», συμπληρώνει. «Αυτό είναι αλήθεια για όλες τις χώρες. Η «τυφλή» επιβολή των κανόνων μπορεί να αποδειχτεί μη ρεαλιστική υπό αυτές τις συνθήκες, πληγώνοντας την αξιοπιστία του πλαισίου»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.