ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Βόρεια Κορέα απορρίπτει νέες συνομιλίες με τις ΗΠΑ

09:48 - 07 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Η Βόρεια Κορέα απορρίπτει νέες συνομιλίες με τις ΗΠΑ
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει καμία πρόθεση να συνομιλήσει με τις ΗΠΑ και παρότρυνε τη Νότια Κορέα «να σταματήσει να αναμιγνύεται σε υποθέσεις άλλων», όπως δήλωσε υψηλόβαθμος διπλωμάτης.

Ειδικότερα, ο Κουόν Γιονγκ Γκαν, γενικός διευθυντής για τις αμερικανικές υποθέσεις στο υπουργείο Εξωτερικών στην Πιονγκγιάνγκ, με μία ανακοίνωσή του, άσκησε κριτική στη Νότια Κορέα ότι «μιλάει για ό,τι τη συμφέρει» σχετικά με μία «άκαιρη φήμη» για άλλη μία διάσκεψη κορυφής μεταξύ του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Τσόε Σον Χούι είχε δηλώσει πρόσφατα ότι οι διαπραγματεύσεις δεν θα λειτουργήσουν μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Πιονγκγιάνγκ και ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην πολιτική της χώρας.

«Δεν νιώθουμε την ανάγκη να καθίσουμε ενώπιος ενωπίω με τις ΗΠΑ, καθώς θεωρούν τον διάλογο ανάμεσά μας σαν ένα εργαλείο για να διαχειριστούν την πολιτική τους κρίση», ανέφερε ο Τσόε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.