ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bayer: Πτώση της μετοχής μετά από αμφισβήτηση του διακανονισμού

11:24 - 07 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Bayer: Πτώση της μετοχής μετά από αμφισβήτηση του διακανονισμού
Οι μετοχές της Bayer υποχώρησαν κατά 6% την Τρίτη, μετά την αμφισβήτηση ενός δικαστή στις ΗΠΑ του προτεινόμενου διακανονισμού της γερμανικής εταιρείας για την αντιμετώπιση μελλοντικών ισχυρισμών σχετικά με την κατηγορία ότι το ευρέως διαδεδομένο ζιζανιοκτόνο Roundup συνδέεται με εμφάνιση καρκίνου.

Τον προηγούμενο μήνα, η Bayer συμφώνησε να πληρώσει έως και 10,9 δισεκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει σχεδόν 100.000 αγωγές στις ΗΠΑ, οι οποίες ισχυρίζονταν ότι το ευρέως διαδεδομένο ζιζανιοκτόνο Roundup προκάλεσε καρκίνο.

Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται 1,25 δις δολάρια για την αντιμετώπιση πιθανών μελλοντικών δικαστικών διαφορών. «Το Δικαστήριο είναι σκεπτικό για την ορθότητα και τη δικαιοσύνη του προτεινόμενου διακανονισμού και τείνει προσωρινά να αρνηθεί την πρόταση», δήλωσε ο δικαστής Βινς Τσάμπρια σε κατάθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια.

Σε απάντηση, ο Bayer είπε: «Εκτιμούμε την εντολή του δικαστή να θέτει τις προκαταρκτικές ανησυχίες του σχετικά με την προτεινόμενη διευθέτηση, την οποία λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη και θα εξετάσουμε κατά την προκαταρκτική ακρόαση έγκρισης στις 24 Ιουλίου.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.