ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκθεση-κόλαφος του ΟΗΕ για τη δολοφονία Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ

17:32 - 07 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Έκθεση-κόλαφος του ΟΗΕ για τη δολοφονία Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ
Ομάδα εμπειρογνώμων του ΟΗΕ κατακρίνει τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σουλεϊμάνι από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο ΟΗΕ κρίνει πως ο Σουλεϊμανί σκοτώθηκε με αυθαίρετο και παράνομο τρόπο στη διάρκεια αμερικανικής αεροπορικής επιδρομής που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο στο Ιράκ.

Η Ουάσινγκτον δεν κατέδειξε ότι ο Κασέμ Σουλεϊμανί αντιπροσώπευε έναν άμεσο κίνδυνο, υπογραμμίζει ο ΟΗΕ.

Σε έκθεση που εστάλη σήμερα από τον ΟΗΕ στα μέσα ενημέρωσης, αναφέρεται «απουσία μιας επικείμενης απειλής που να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή. Συνεπώς, ο τρόπος δράσης των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν παράνομος» και παραβίασε τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

«Καμιά απόδειξη δεν παρασχέθηκε ότι ο στρατηγός Σουλεϊμανί σχεδίαζε ειδικά μια επικείμενη επίθεση εναντίον αμερικανικών συμφερόντων, ιδιαίτερα στο Ιράκ, εξαιτίας της οποίας ήταν απαραίτητη και δικαιολογημένη η ανάληψη άμεσης δράσης», υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Επίσης, συνεχίζει το κείμενο, «δεν παρασχέθηκε καμιά απόδειξη που να δείχνει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν τον χρόνο να ζητήσουν τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας, περιλαμβανομένου του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, για να αντιμετωπίσουν θεωρούμενες επικείμενες απειλές».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.