ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ-Επιδόματα ανεργίας: Πάνω από 1 εκατ. αιτήσεις για 16η εβδομάδα

16:06 - 09 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
ΗΠΑ-Επιδόματα ανεργίας: Πάνω από 1 εκατ. αιτήσεις για 16η εβδομάδα
Οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας διαμορφώθηκαν στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 1,314 εκατ. για την εβδομάδα μέχρι τις 4 Ιουλίου, χαμηλότερα από τον προηγούμενο αριθμό αιτήσεων των 1,413 εκατ. πριν από μία εβδομάδα. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 1,375 εκατ. αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαρτίου οι αιτήσεις διαμορφώθηκαν στο ιστορικό υψηλό των 6,867 εκατ. Έκτοτε υποχωρούν σταδιακά, αν και παραμένουν σχεδόν διπλάσια από το υψηλό που είχε καταγραφεί στη διάρκεια της περιόδου 2007-2009.

Όπως σημειώνει το Reuters, η μειωμένη ζήτηση και η εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού κρατούν σε υψηλό επίπεδο τις αμερικανικές αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας, υποδηλώνοντας ότι η αγορά εργασίας παραμένει εύθραυστη παρά την αύξηση-ρεκόρ των θέσεων εργασίας τον Ιούνιο.

Με την οικονομία να έχει περιέλθει σε ύφεση τον Φεβρουάριο, ακόμη και πριν από τα shutdowns, ορισμένες επιχειρήσεις δυσκολεύονται με την ζήτηση, επιδεινώνοντας το δεύτερο κύμα απολύσεων.

Πρόκειται για τη 16η διαδοχική εβδομάδα κατά την οποία οι αιτήσεις ξεπερνούν το επίπεδο του 1 εκατομμυρίου. Συνολικά, περίπου 50 εκατομμύρια Αμερικανοί υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.