ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Φόβοι για πάνω από 5.000 απολύσεις στο λιανικό εμπόριο

17:49 - 09 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Βρετανία: Φόβοι για πάνω από 5.000 απολύσεις στο λιανικό εμπόριο
Η αλυσίδα ομορφιάς Boots και τα πολυκαταστήματα John Lewis προειδοποίησαν την Πέμπτη για το ενδεχόμενο επιβολής λουκέτου σε πολλά καταστήματα τους, αφού οι πελάτες μετακινήθηκαν στο διαδίκτυο και παραμένουν επιφυλακτικοί για την επιστροφή τους στα κέντρα της πόλης.

Οι Boots, που ανήκουν στην Walgreens Boots Alliance, ανακοίνωσαν 4.000 περικοπές στον βρετανό υπουργό Οικονομικών Rishi Sunak, ενώ η John Lewis είπε ότι θα μπορούσε να φτάσει στις1.300 απολύσεις.

Χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας έχουν ήδη ανακοινωθεί από το κατάστημα ανδρικών ειδών TM Lewin, τα πολυκαταστήματα Harrods και Debenhams αλλά και τα καταστήματα μόδας Oasis, Warehouse και Arcadia  από το ξέσπασμα του κορονοϊού.

Η εταιρεία John Lewis, γνωστή ως ένα από τα αγαπημένα πολυκαταστήματα στην Αγγλία, δήλωσε ότι πρότεινε να κλείσει οκτώ καταστήματα καθώς οι διαδικτυακές πωλήσεις αποτελούν έως και το 70% των πωλήσεων φέτος.

«Πιστεύουμε ότι τα κλεισίματα είναι απαραίτητα για να μας βοηθήσουν να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της εταιρείας», δήλωσε ο Sharon White, πρόεδρος της John Lewis.

Η έκτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο συρρικνώθηκε κατά 25% τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεγαλύτερη πτώση της σε 300 χρόνια το 2020, με ποσοστό ανεργίας να υπερβαίνει το διπλάσιο έως περίπου 10%, σύμφωνα με επίσημες προβλέψεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.