ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Υποχρεωτική χρήση μάσκας στους δύο δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς

20:32 - 09 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Ισπανία: Υποχρεωτική χρήση μάσκας στους δύο δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς
Οι Βαλεαρίδες Νήσοι της Ισπανίας καθιστούν υποχρεωτική τη μάσκα στο κοινό ανά πάσα στιγμή, ακολουθώντας το παράδειγμα της Καταλονίας, παρά την εθνική οδηγία που επιβάλλει τη χρήση τους μόνο σε κοντινή απόσταση μεταξύ των πολιτών.

Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα, ενώ η Καταλονία ξεκίνησε ήδη από την Πέμπτη την εφαρμογή της, ακριβώς μετά την επανεμφάνιση τουριστών μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Καταλονία και Βαλεαρίδες Νήσοι είναι οι δύο μεγαλύτεροι ξένοι τουριστικοί προορισμοί της Ισπανίας, αλλά παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές κατά την πανδημία του κορονοϊού. Η Καταλονία κατέγραψε το δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων στη χώρα, ενώ στις Βαλεαρίδες Νήσοι οι απώλειες έχουν αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό.

Η επικεφαλής της περιφέρειας των Βαλεαρίδων Φραγκίνα Αρμενγκόλ χαρακτήρισε την κατάσταση στο αρχιπέλαγος ως «υπό έλεγχο», αλλά προειδοποίησε πως οι άνθρωποι δεν πρέπει να χαλαρώσουν καθώς ο «ιός συνεχίζει να ζει ανάμεσά μας».

Στην Καταλονία, κάθε άτομο ηλικίας έξι ετών και άνω πρέπει να φορά μάσκα. Στις Βαλεαρίδες Νήσους είναι για όλους όσους είναι ηλικίας άνω των έξι ετών. Η παραβίαση των κανόνων θα οδηγήσει σε πρόστιμο 100 ευρώ.

Υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως κατά την άσκηση, το κολύμπι και την ηλιοθεραπεία στην παραλία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.