ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταμείο Ανάκαμψης: Συμβιβαστική πρόταση Μισέλ με μικρότερο προϋπολογισμό

10:49 - 10 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Ταμείο Ανάκαμψης: Συμβιβαστική πρόταση Μισέλ με μικρότερο προϋπολογισμό
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, καταθέτει συμβιβαστική πρόταση για τον Προϋπολογισμό της ΕΕ, που συνδέεται με το Ταμείο ανάκαμψης, προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις από τη μεριά των "σκληρών" του Βορρά, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 17ης και 18ης Ιουλίου.

Ο κ. Μισέλ θα προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, έναν οριακά μικρότερο επταετή προϋπολογισμό στους αρχηγούς των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναμένεται να προτείνει ο επόμενος κοινός προϋπολογισμός του μπλοκ να είναι λίγο μικρότερος των 1,1 τρισ. ευρώ που προβλέπονταν προηγουμένως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Ο κ. Michel θα καταθέσει την πρότασή του αργότερα σήμερα, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της επόμενης εβδομάδας, την ώρα που οι ηγέτες των 27 χωρών της ΕΕ παραμένουν διχασμένοι ως προς τις λεπτομέρειες του προτεινόμενου προγράμματος που θα περιλαμβάνει και το ταμείο ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ.

Ένας πιο μέτριος προϋπολογισμός για την περίοδο 2021-2027, συγκριτικά με το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύθηκε τον Μάιο, έχει στόχο τον "εξευμενισμό" της ίδιας ομάδας χωρών του "Βορρά" που αντιστέκεται στην πρόταση της Κομισιόν για τη μορφή του Ταμείου Ανάκαμψης.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 10:54 - 10 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.