ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση Γκέιτς για τη διανομή των εμβολίων για τον κορονοϊό

14:40 - 11 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Το θέμα της διανομής των εμβολίων και των φαρμάκων για τον κορονοϊό υπογραμμίζει ο Μπιλ Γκέιτς.

Σε δημόσια παρέμβασή του τόνισε πως μόλις υπάρξουν φάρμακα και εμβόλια κατά της πανδημίας του COVID-19 θα πρέπει να γίνουν άμεσα διαθέσιμα για τις χώρες και τους ανθρώπους, που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και όχι "για όσους κάνουν την καλύτερη προσφορά,”.

Αν επαναπαυτούμε στις δυνάμεις της αγοράς, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τη χρονική παράταση της δράσης της θανατηφόρας πανδημίας, σημείωσε χαρακτηριστικά.

"Αν επιτρέψουμε τα φάρμακα και τα εμβόλια να πάνε σε αυτόν που κάνει τη μεγαλύτερη προσφορά, αντί για τους ανθρώπους και τις περιοχές που τα χρειάζονται περισσότερο, θα έχουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μία -αδικαιολόγητα- θανατηφόρα πανδημία,” δήλωσε ο Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft, σε ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, στη διάρκεια μιας ψηφιακής διάσκεψης για την COVID-19 που οργάνωσε η παγκόσμια κοινωνία για το AIDS.

Κλείνοντας, πρόσθεσε: "Χρειαζόμαστε ηγέτες για να λάβουν αυτές τις σκληρές αποφάσεις για τη διανομή επί τη βάσει της ισότητας και όχι σύμφωνα με τις δυνάμεις της αγοράς”.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.