ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μ.Βρετανία: Την Τρίτη η απόφαση για τη Huawei

09:08 - 13 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Μ.Βρετανία: Την Τρίτη η απόφαση για τη Huawei
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται υπό πίεση να ανακοινώσει ότι απαγορεύει στης τιλεπικοινωνιακές εταιρείες την εγκατάσταση νέου λογισμικού της Huawei για τα δίκτυα 5G της Βρετανίας Boris από τα τέλη του 2021.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Βρετανίας συνεδριάζει την Τρίτη, προκειμένου να αποφασίσει το μέλλον της κινεζικής εταιρείας στην Βρετανία στον απόηχο αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της.

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, αναφορά κατέληξε ότι η Huawei θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μη αξιόπιστα μικροτσίπ, γεγονός που θα καθιστά αδύνατο στην αμερικανική κυβέρνηση να ελέγξει κινδύνους για την ασφάλεια του 5G. O υπουργός Πολιτισμού, Όλιβερ Ντράουντεν, θα μπορούσε να ανακοινώσει άμεσα την απόφαση. 

Βουλευτές από το κυβερνών συντηρητικό κόμμα είναι αποφασισμένοι, σύμφωνα με το Bloomberg, να αναγκάσουν την κυβέρνηση να ανατρέψει απόφαση του Ιανουαρίου, η οποία επέτρεπε στην εταιρεία να είναι προμηθευτής 5G εξοπλισμού στη χώρα. Πιστεύουν ότι τα επιχειρήματά τους έχουν ήδη υπερισχύσει και περιμένουν τώρα συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το χρονοδιάγραμμα. 

Η Huawei, κορυφαία δύναμη στον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι τα προϊόντα της είναι ασφαλή και αρνείται κατηγορηματικά την όποια υπόνοια, ή και ευθεία κατηγορία περί κατασκοπίας για λογαριασμό της Κίνας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.