ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κινεζικές κυρώσεις κατά Αμερικανών γερουσιαστών

11:21 - 13 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Κινεζικές κυρώσεις κατά Αμερικανών γερουσιαστών
Στην ανακοίνωση κυρώσεων κατά των Αμερικανών γερουσιαστών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Μάρκο Ρούμπιο και Τεντ Κρουζ, μεταξύ άλλων Αμερικανών αξιωματούχων, προχώρησε η Κίνα.

Πρόκειται, όπως μεταδίδει το Bloomberg, για μία κατά βάση συμβολικού χαρακτήρα απάντηση για τη νομοθεσία στο αμερικανικό Κογκρέσο η οποία έχει ως στόχο να τιμωρήσει την Κίνα για την αντιμετώπιση των εθνικών μειονοτήτων στη δυτική κινεζική επαρχία Σινγιάνγκ.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Hua Chunying ανέφερε ότι οι κυρώσεις κατά τεσσάρων Αμερικανών αξιωματούχων τίθενται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα. Οι Ρούμπιο και Κρουζ - Ρεπουμπλικανοί που στέκονται ιδιαίτερα κριτικά έναντι της Κίνας - βρίσκονται στο στόχαστρο του Πεκίνου μαζί με τον αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Σαμ Μπράουνμπακ και τον Ρεπουμπλικανό βουλευτή Κρις Σμιθ.

Η κίνηση έρχεται τρεις ημέρες αφού οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε ανώτατο στέλεχος του ΚΚ Κίνας και ακόμη τρεις Κινέζους αξιωματούχους για την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Σινγιάνγκ.

Συγκεκριμένα, οι κυρώσεις αφορούν τον γραμματέα του ΚΚ Κίνας στην Σινγιάνγκ και μέλος του 25μελούς Π.Γ. της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Chen Quanguo, καθώς και τον γραμματέα της Πολιτικής και Νομικής Επιτροπής της Σινγιάνγκ, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:36 - 13 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.