ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού τον Ιούνιο στην Αγγλία

13:54 - 17 Ιουλ 2007 | Ειδήσεις
Υποχώρησε λιγότερο από τις προβλέψεις των οικονομολόγων ο πληθωρισμός της Μεγάλης Βρετανίας τον Ιούνιο λόγω της αύξησης των τιμών των τροφίμων και των επίπλων, ενισχύοντας τις ανησυχίες των επενδυτών για αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 2,4% σε σύγκριση με τον περασμένο Ιούνιο, έχοντας ήδη αυξηθεί 2,5% το Μάιο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση της τάξης 2,3%.

Οι τιμές αυξήθηκαν κατά 2% τον Ιούνιο, εξαιρουμένου των κλάδων της ενέργειας, των τροφίμων, του αλκοόλ και του καπνού, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση της δεκαετίας.

Η λίρα ενισχύθηκε σε υψηλά 26 ετών ενώ οι επενδυτές αυξάνουν τα στοιχήματα για μία τουλάχιστον ακόμα αύξηση του κόστους δανεισμού μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης. Η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε πρόσφατα τα επιτόκια της στερλίνας για πέμπτη φορά μέσα στο χρόνο στα 5,75% για να εμποδίσει τον πληθωρισμό να παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα. Οι οικονομολόγοι δήλωσαν ότι οι κίνδυνοι που απειλούν τη σταθερότητα των τιμών παραμένουν ορατοί.

Να σημειωθεί ότι η στερλίνα ενισχύθηκε στα 2,0438 δολάρια έναντι των 2,0377 δολαρίων πριν έρθει στη δημοσιότητα η έκθεση.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.