ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βραζιλία: Στροφή ήπιας ανάπτυξης για την οικονομία το Μάιο

16:31 - 14 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Βραζιλία: Στροφή ήπιας ανάπτυξης για την οικονομία το Μάιο
Η οικονομική δραστηριότητα στη Βραζιλία άρχισε να αυξάνεται και πάλι σε μηνιαία βάση τον Μάιο, μετά από τις δύο διαδοχικές μειώσεις που κατέγραψε Μάρτιο και Απρίλιο, καθώς οι επιχειρήσεις άρχισαν να επαναλειτουργούν δειλά, μετά τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού.

Ο δείκτης IBC-Br της κεντρικής τράπεζας, ένας κρίσιμος δείκτης για τον προσδιορισμό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, αυξήθηκε 1,31% τον Μάιο από τον Απρίλιο. Αυτό αποτελεί σημαντική βελτίωση συγκριτικά με την πτώση 9,7% τον Απρίλιο.

Ωστόσο, η μέτρια αυτή άνοδος απέχει πολύ από να συνιστά απόδειξη ότι η οικονομία της Βραζιλίας είναι εκτός κινδύνου. Η οικονομική δραστηριότητα μειώθηκε κατά περίπου 14,24% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αναφέρει η τράπεζα.

«Η αύξηση της πραγματικής οικονομικής δραστηριότητας τον Μάιο οφείλεται στη σταδιακή χαλάρωση των περιρισμών στη δραστηριότητα και την κυκλοφορία», δήλωσε ο οικονομολόγος της Goldman Sachs, Alberto Bernal.

«Αν και η πανδημία πρέπει ακόμη να τιθασευθεί, τα πρόσφατα δεδομένα και ορισμένες μετρήσεις υποδηλώνουν ότι η δραστηριότητα έφτασε σε σημείο καμπής κάποια στιγμή στα μέσα Απριλίου.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.