ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναθεωρείται η «ασφαλής» λίστα της ΕΕ-Βγαίνουν Σερβία και Μαυροβούνιο

17:37 - 14 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Αναθεωρείται η «ασφαλής» λίστα της ΕΕ-Βγαίνουν Σερβία και Μαυροβούνιο
Εκτός της λίστας με τις «ασφαλείς χώρες» από τις οποίες δέχεται ταξιδιώτες η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να τεθούν Σερβία και Μαυροβούνιο, σύμφωνα με πηγές.

Η αναθεώρηση της λίστας έγινε με πρωτοβουλία της Γερμανίας, που επιμένει να μείνουν εκτός οι ΗΠΑ. Το θέμα συζητήθηκε, σύμφωνα με το Reuters, σε χθεσινή συνάντηση και αρκετά κράτη, ανάμεσά τους η Γαλλία, η Ισπανία και η Ολλανδία, υποστήριξαν τη γερμανική πρόταση.

Η λίστα, ωστόσο, αποτελεί μία πρόταση, δεν είναι υποχρεωτική η εφαρμογή της.  

Σημειώνεται ότι οι δύο βαλκανικές χώρες αντιμετωπίζουν έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού, γι’ αυτό και η Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε την απαγόρευση πτήσεων από και προς Σερβία.

Στη συνάντηση Λουξεμβούργο και Κύπρος πρότειναν να συμπεριληφθούν στη λίστα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ωστόσο, οι υπόλοιπες χώρες αρνήθηκαν. Η πρόταση της Κύπρου να συμπεριληφθούν το Ισραήλ, η Λιβύη και η Ιορδανία, επίσης απορρίφθηκε.

Εφόσον τελικώς Σερβία και Μαυροβούνιο αποκλειστούν, στη λίστα θα παραμείνουν τα εξής κράτη: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Κίνα (με την απαίτηση αμοιβαιότητας), Γεωργία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.