ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μισέλ προς ηγέτες ΕΕ: Απαραίτητη η συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής

08:33 - 16 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Μισέλ προς ηγέτες ΕΕ: Απαραίτητη η συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής
Επιστολή προς όλους τους ηγέτες της ΕΕ απέστειλε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες στις 17 και 18 Ιουλίου.

Οι 27 ηγέτες θα συναντηθούν στην πρώτη Σύνοδο με φυσική παρουσία από όταν ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού και καλούνται να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις. Αυτό υπογραμμίζει και ο κ. Μισέλ στην επιστολή του.

«Η πανδημία του COVID-19 έχει οδηγήσει στην απώλεια πολλών ζωών σε ολόκληρη την Ευρώπη και έχει πλήξει σοβαρά τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας. Συνεχίζει να επηρεάζει τη ζωή μας» αναφέρει ο Σαρλ Μισέλ και τονίζει: «όλες οι προσπάθειές μας πρέπει να επικεντρωθούν στην οικοδόμηση μιας βιώσιμης ανάκαμψης. Για τον σκοπό αυτό, η συνάντησή μας αυτή την εβδομάδα θα αφιερωθεί στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και στο Σχέδιο Ανάκαμψης».

Παράλληλα, ο κ. Μισέλ υπογραμμίζει ότι «η εξεύρεση συμφωνίας θα απαιτήσει σκληρή δουλειά και πολιτική βούληση από την πλευρά όλων».

Κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Μισέλ επισημαίνει ότι «μια συμφωνία είναι απαραίτητη» και καλεί τους ηγέτες προς την εξεύρεση «εφαρμόσιμων λύσεων» και την κατάληξη σε συμφωνία, «για το μεγαλύτερο όφελος των πολιτών».

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.