ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Rik Daems: Χρειάζεται χρηματοδότηση σε κοινό πρόγραμμα εμβολιασμού στην Ευρώπη

11:51 - 16 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Rik Daems: Χρειάζεται χρηματοδότηση σε κοινό πρόγραμμα εμβολιασμού στην Ευρώπη
«Θα νικήσουμε τον κορονοϊό μόνο όταν υπάρξει ένα εμβόλιο, που θα μπορεί να χορηγηθεί, στα πλαίσια ενός κατάλληλου και δεόντως χρηματοδοτούμενου σχεδίου δράσης, διαφορετικά, υπάρχει είναι ο κίνδυνος τα χρήματα να πεταχτούν έξω από το παράθυρο» υπογραμμίζει, σε μήνυμα του προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ο πρόεδρος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Rik Daems.

Κάλεσε δε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να υποβάλλουν ένα κοινό πρόγραμμα εμβολιασμού, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για ταμείο ανάκτησης 750 δισεκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο της πανδημικής κρίσης στην Ευρώπη.

«Σε στενή συνεργασία με τον ευρωπαϊκό κλάδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι απαραίτητο να καταρτιστεί ένα σχέδιο εμβολιασμού για την περίοδο 2020-2025 σε καθαρά επιστημονικές βάσεις, αφήνοντας εκτός από εσωτερικές διαμάχες και στείρες πολιτικές συζητήσεις», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΣΣΕ.

Κατέληξε δε, σημειώνοντας ότι:

- Ελλείψει διαθέσιμου εμβολίου, «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε έναν δεύτερο περιορισμό. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους αποτελεί βασικό στοιχείο αυτής της διαδικασίας, όπως και η εφαρμογή παρακολούθησης. Και ακόμη και αν μια τέτοια συσκευή είναι πιθανό να παραβιάζει το απόρρητο και επομένως πρέπει να παρακολουθείται στενά, είναι η αρχή της εμπιστοσύνης που πρέπει να υπερισχύει τόσο στη χρήση της εφαρμογής όσο και στην επεξεργασία δεδομένων».

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 11:57 - 16 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.