ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρούτε: Χαμηλότερες του 50% οι πιθανότητες για συμφωνία

10:26 - 17 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Ρούτε: Χαμηλότερες του 50% οι πιθανότητες για συμφωνία
Οι πιθανότητες για συμφωνία σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής είναι χαμηλότερες του 50%, σύμφωνα με τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε.

Ο Ρούτε είναι εκ των βασικών αρνητών της πρότασης της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης, διατυπώνοντας διαφωνίες για τον τρόπο διάθεσης των κονδυλίων.

Όπως έγραφε νωρίτερα το Reporter, κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης καλούνται να πάρουν οι ηγέτες της ΕΕ στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες την Παρασκευή και το Σάββατο, με βασικό θέμα συζήτησης το Ταμείο Ανάκαμψης, για ενίσχυση των κρατών – μελών ώστε να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού.

Οι ηγέτες θα συζητήσουν με βάση την πρόταση της Κομισιόν, που προβλέπει ένα Ταμείο ύψους 750 δις. ευρώ, που θα προκύψει με κοινή έκδοση χρέους. Τα χρήματα αυτά θα μοιραστούν στις χώρες ως επιχορηγήσεις, αλλά και ως δάνεια, αναλογικά με τις ανάγκες που έχουν οι οικονομίες τους, ώστε να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας.

Οι πιο έντονες ενστάσεις εκφράζονται από χώρες του Βορρά, με τις Ολλανδία, Αυστρία, Δανία και Σουηδία, να αποτελούν το σκληρό πυρήνα τους, ενώ στους διαφωνούντες υπολογίζονται ακόμα η Ουγγαρία και η Πολωνία, με τους ευρωσκεπτικιστές ηγέτες.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:35 - 17 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.