ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας «βλέπει» η BoE

15:32 - 17 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας «βλέπει» η BoE
«Η βρετανική οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει από την κρίση της πανδημίας, αν και κάποιοι κλάδοι με πολλές θέσεις εργασίας παραμένουν αδύναμοι και οι μακροπρόθεσμες προοπτικές είναι αβέβαιες». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, την Παρασκευή ο διευθυντής της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England - BoE), Άντριου Μπέιλι.

«Βλέπουμε επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας. Αρχίζουμε να βλέπουμε την ανάκαμψη», ανέφερε ο Μπέιλι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Τα στοιχεία δείχνουν «δυναμική» επανεκκίνηση της δραστηριότητας στις αγορές ακινήτων και στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, όχι όμως και στους κλάδους της φιλοξενίας και της διασκέδασης, που απασχολούν έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων, σιγά με χαμηλές αμοιβές.

Το κατά πόσο οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στον τρόπο ζωής που είχαν πριν την κρίση αποτελεί «ένα πολύ μεγάλο ερώτημα» είπε ο Μπέιλι, καθώς είναι πολύ υπαρκτή η πιθανότητα ενός δεύτερου κύματος ή τοπικών εξάρσεων.

Επιπλέον, συμπληρώνει το Reuters, δεν είναι ακόμα γνωστή η πιθανή μακροπρόθεσμη ζημιά στην οικονομία που μπορεί να προκύψει από πτωχεύσεις επιχειρήσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.