ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deja vu της Παναγιάς των Παρισίων στον καθεδρικό της Νάντης

14:09 - 18 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Deja vu της Παναγιάς των Παρισίων στον καθεδρικό της Νάντης
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στον καθεδρικό ναό της Νάντης στη Δυτική Γαλλία το πρωί του Σαββάτου, ξυπνώντας μνήμες από την καταστροφική φωτιά που σχεδόν ισοπέδωσε την Παναγιά των Παρισίων την περασμένη χρονιά. Την πυρκαγιά έσπευσαν να σβήσουν πάνω από 100 πυροσβέστες.

Η πυρκαγιά έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία, διευκρινίζοντας πως οι ζημιές δεν συγκρίνονται με την πυρκαγιά στη δεύτερη.

«Οι ζημιές επικεντρώνονται στο μεγάλο εκκλησιαστικό όργανο που φαίνεται πως έχει καταστραφεί πλήρως. Η εξέδρα στην οποία βρίσκεται είναι πολύ ασταθής και κινδυνεύει να καταρρεύσει», ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο στρατηγός Λοράν Φερλέ σε συνέντευξη Τύπου μπροστά από τον ναό.

Έρευνα για εμπρησμό από πρόθεση ξεκίνησαν οι αρχές, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Πιερ Σενές. «Σε αυτό το στάδιο διενεργείται έρευνα για εμπρησμό από πρόθεση» δεδομένου ότι εντοπίστηκαν «τρεις διαφορετικές εστίες», εξήγησε ο εισαγγελέας. «Δεν μπορούμε ακόμη να εξάγουμε συμπεράσματα επειδή πρέπει να ερευνηθούν πολλά πράγματα από τα οποία ενδέχεται να προκύψουν νέα στοιχεία», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη πυρκαγιά που σημειώνεται σε αυτό τον καθεδρικό. Στις 28 Ιανουαρίου 1972, η στέγη του ναού Σεν-Πιερ-ε-Σεν-Πολ στο κέντρο της Νάντης, που κατασκευάστηκε ανάμεσα στον 15ο και τον 19ο αιώνα, καταστράφηκε από πυρκαγιά. Η καταστροφή προκλήθηκε έπειτα από εργασίες ενός επισκευαστή σκεπών.

Ο ναός της Νάντης παραδόθηκε όμως και πάλι στους πιστούς μόλις τον Μάιο του 1985, έπειτα από 13 και πλέον χρόνια εργασιών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.