ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκκληση των καταλανικών αρχών σε 96.000 κατοίκους να μείνουν σπίτι

16:26 - 19 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Περισσότερους από 96.000 ανθρώπους, σε τρεις πόλεις, προέτρεψαν οι αρχές της Καταλονίας να παραμείνουν στα σπίτια τους την Κυριακή, καθώς τα κρούσματα του νέου κορονοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται σε αυτήν την περιοχή, που έχει πληγεί σκληρά από την πανδημία.

Η έκκληση αυτή έρχεται να προστεθεί σε εκείνην, που είχαν απευθύνει οι αρχές την Παρασκευή και αφορούσε 4 εκατομμύρια κατοίκους της Καταλονίας, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της πρωτεύουσας Βαρκελώνης.

Στη σημερινή δε ανακοίνωση οι τοπικές αρχές ζητούν από τους κατοίκους των πόλεων Φιγκουέρες και Βιλαφάντ (στην επαρχία Χιρόνα) και του Σαντ Φελίου ντε Λιομπρεγκάτ (κοντά στη Βαρκελώνη) να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για πολύ σημαντικό λόγο.

Πάνω από 1.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Όπως σημειώνει ακόμη το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό των υπηρεσιών Υγείας, τα κρούσματα στην Καταλονία αυξήθηκαν κατά 1.226 μέσα σε ένα 24ωρο.

Η έκκληση των αρχών, υπόψιν, δεν ισοδυναμεί με υποχρεωτική καραντίνα, από την οποία βγήκε η Ισπανία τον περασμένο μήνα. Για να ανακοπεί όμως η εξάπλωση της Covid-19, αποφασίστηκε η λήψη νέων μέτρων, όπως η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 προσώπων.

Τα μπαρ και τα εστιατόρια θα λειτουργούν μεν, αλλά μόνο στο 50% της χωρητικότητάς τους στο εσωτερικό και με απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των τραπεζιών σε εξωτερικούς χώρους.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.