ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ- Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 15% του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ

20:09 - 19 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
ΗΠΑ- Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 15% του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ
Μία ακόμα δημοσκόπηση, για λογαριασμό των ABC News και Washington Post αυτή την φορά, επιβεβαιώνει το ισχυρό προβάδισμα του Τζο Μπάιντεν, υποψηφίου προέδρου των Δημοκρατικών, έναντι του Ρεπουμπλικανού, Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδικότερα, η δημοσκόπηση δείχνει τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να έχει προβάδισμα στους περισσότερους τομείς έναντι του σημερινού προέδρου.

Στο θέμα του κορονοϊού, 54% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Μπάιντεν θα έκανε καλύτερη δουλειά, έναντι 34% που απάντησε υπέρ του Τραμπ.

Εξίσου ενδιαφέρον είναι το εύρημα της έρευνας για τους κατοίκους των αγροτικών περιοχών, οι οποίοι σε ποσοστό μόνο 38% εγκρίνουν τους χειρισμούς του προέδρου με τον κορονοϊό. Στην εν λόγω εκλογική ομάδα θεωρείται ότι ο Τραμπ πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη έναντι του Μπάιντεν.

Στο ερώτημα ποιον θα ψηφίζατε για πρόεδρο αν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Τρίτη, το 55% των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ του Μπάιντεν ενώ το 40% υπέρ του Τραμπ.

Στους ανεξάρτητους ψηφοφόρους, ο Δημοκρατικός υποψήφιος διατηρεί σταθερά την πρωτοπορία από τον Μάρτιο με 17% διαφορά, 54%-37%.

Μία από τις λίγες εκλογικές ομάδες, που ο σημερινός πρόεδρος έχει μεγάλη διαφορά από τον αντίπαλο του, είναι οι λευκοί χωρίς πτυχίο, όπου αποσπά το 61% έναντι 34% του Μπάιντεν. Το 2016 ο Τραμπ είχε κερδίσει το 71% των ψηφοφόρων αυτής της κατηγορίας.

Τραμπ: Δεν χάνω από τον Μπάιντεν - Ψεύτικες οι δημοσκοπήσεις

Σε συνέντευξή του στο Fox News, που προβλήθηκε σήμερα, ο Τραμπ αμφισβήτησε πρόσφατη δημοσκόπηση, όπου εμφανίζεται να υπολείπεται του Μπάιντεν.

«Καταρχάς, δεν χάνω, διότι πρόκειται για ψεύτικες δημοσκοπήσεις», διαβεβαίωσε ο δισεκατομμυριούχος, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Κρις Ουάλας σχετικά με μια δημοσκόπηση, στην οποία ο Μπάιντεν προηγείται του Τραμπ με 8%, 49% έναντι 41%.

«Ο Μπάιντεν είναι ανίκανος να βάλει στη σειρά δύο προτάσεις», είπε στη συνέχεια ο Αμερικανός πρόεδρος εναντίον του αντιπάλου του, ενώ όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει εάν θεωρεί τον Δημοκρατικό υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές «ξεμωραμένο», απάντησε:

«Δεν θέλω να το πω αυτό, θα έλεγα ότι δεν είναι ικανός για να γίνει πρόεδρος. Για να γίνει κανείς πρόεδρος, πρέπει να είναι ατσίδας, να είναι σκληρός και πολλά άλλα πράγματα. Δεν βγαίνει καν από το υπόγειό του».

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ αναφερόταν στο γεγονός ότι ο 77χρονος Μπάιντεν περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του κλεισμένος στην κατοικία του στην πολιτεία του Ντέλαγουερ.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:17 - 19 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.