ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ικανοποιημένοι πήγαν για ύπνο Ρούτε και Κουρτς

09:21 - 20 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Ικανοποιημένοι πήγαν για ύπνο Ρούτε και Κουρτς
Μαρκ Ρούτε και Σεμπάστιαν Κουρτς έχουν οδηγήσει στα "κόκκινα" τη Σύνοδο Κορυφής. Το ξημέρωμα της Δευτέρας, ωστόσλο, πήγαν για ύπνο ικανοποιημένοι.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, ο συντηρητικός Ρούτε, έκρινε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ότι σημειώνεται πρόοδος μετά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας η οποία υπέστη βαρύ πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού και τον αντίκτυπό της, αλλά προειδοποίησε πως δεν είναι ακόμη εξασφαλισμένη η επίτευξη συμφωνίας.

«Υπήρξαν στιγμές που τα πράγματα δεν έμοιαζαν καλά χθες βράδυ, αλλά η αίσθησή μου είναι ότι συνολικά κάνουμε πρόοδο», είπε ο Ρούτε.

Δήλωσε ακόμη πως είναι ευτυχής με τις τρέχουσες προτάσεις πάνω στο τραπέζι για το ταμείο ανάκαμψης και το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ.

Ο Ρούτε επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ετοιμάζει τη νέα συμβιβαστική πρόταση.

Ο συντηρητικός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς εξέφρασε κι αυτός ικανοποίηση σήμερα για την πορεία των δύσκολων, μαραθώνιων διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής, κρίνοντας ότι σημειώνεται πρόοδος.

«Οι σκληρές διαπραγματεύσεις μόλις έφθασαν στο τέλος τους και μπορούμε να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για το σημερινό αποτέλεσμα. Θα συνεχίσουμε το απόγευμα», ανέφερε ο Κουρτς σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Οι υπόλοιποι ηγέτες, πάντως, δεν έχουν την ίδια άποψη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Εμανουέλ Μακρόν είναι πολύ εκνευρισμένος από τη στάση των "φειδωλών" και στη διάρκεια της Συνόδου τούς μίλησε πολύ απότομα.

Επίσης, ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε δήλωε με... νόημα πως θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια της χώρας του. Φέρεται δε να είπε στον Ολλανδό ομόλογό του: «Μπορεί να είσαι ήρωας στην πατρίδα σου για μερικές ημέρες, αλλά μετά από λίγες εβδομάδες θα θεωρηθείς υπεύθυνος από όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που μπλόκαρες μια επαρκή και αποτελεσματική ευρωπαϊκή λύση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.