ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μνούτσιν: Συζητήσεις για νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας

21:28 - 20 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Μνούτσιν: Συζητήσεις για νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι πρόκειται να ξεκινήσει συζητήσεις με τους Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου και στη συνέχεια με τους Δημοκρατικούς για ένα νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Ο Μνούτσιν δήλωσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θεωρούν το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια ως "σημείο εκκίνησης" για τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις.

Ο Μνούτσιν και ο Μαρκ Μέντοουζ προσωπάρχης του Λευκού Οίκου θα συναντηθεί αύριο στο Καπιτώλιο με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές με φόντο την επικείμενη πρόταση που θα κατατεθεί από τους αρχηγούς του στο Κογκρέσο, Μιτς Μακόνελ και Κέβιν Μακάρθι.

"Ο Μαρκ και εγώ θα συναντηθούμε αύριο με τους Ρεπουμπλικάνους σε ένα μεσημεριανό γεύμα για να τους δώσουμε μια πλήρη ενημέρωση και, στη συνέχεια, θα επικοινωνήσουμε επίσης με τους Δημοκρατικούς για να ξεκινήσουμε τις συζητήσεις μας" δήλωσε ο Μνούτσιν.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας είναι διχασμένοι σχετικά με το αν θα πρέπει να υπάρξει ένας νέο πακέτο στήριξης στους Αμερικανούς πολίτες υπό την μορφή απευθείας επιταγών.

"Σχετικά με τις άμεσες πληρωμές ορισμένα από τα μέλη του κόμματος μας εμφανίζονται να είναι θετικοί ενώ άλλοι όχι" δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής της Νότιας Ντακότα Τζον Θαν.

Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους πιέζουν για ένα ακόμα πακέτο στήριξης της οικονομίας. Σημειώνεται ότι ήδη το Κογκρέσο έχει περάσει τρία πακέτα με μεγαλύτερο αυτό των των 2 τρις δολαρίων. Οι ηγέτες των Δημοκρατικών σε Γερουσία και Βουλή Τσακ Σούμερ και Νάνσι Πελόζι θέλουν, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποσταλούν εκ νέου επιταγές 2.000 δολαρίων σε Αμερικανούς πολίτες οι οποίοι έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 130.000 δολάρια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι από την πλευρά του αναποφάσιστος, καθώς στους Ρεπουμπλικάνους υπάρχουν τα λεγόμενα "γεράκια" της δημοσιονομικής πειθαρχίας οι οποίοι αντιδρούν στο ενδεχόμενο παροχών. Παρόλα αυτά, η κοινή γνώμη θεωρεί σε ποσοστό 60% ότι τα πακέτα στήριξης δεν είναι αρκετά και θα χρειαστούν επιπλέον (χρήματα) σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Ipsos.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:42 - 20 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.