ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαγκάρντ για Ταμείο Ανάκαμψης: Ήθελα μεγαλύτερη αναλογία επιχορηγήσεων

16:15 - 22 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Λαγκάρντ για Ταμείο Ανάκαμψης: Ήθελα μεγαλύτερη αναλογία επιχορηγήσεων
Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ικανοποιημένη από την έκβαση της Συνόδου Κορυφής με τη Συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά δεν έκρυψε πως περίμενε... κάτι καλύτερο από τους ηγέτες της ΕΕ.

Η συμφωνία των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημιουργία ενός Ταμείου Ανάκαμψης 750 δισ. δολαρίων «θα μπορούσε να είναι καλύτερη» με μεγαλύτερη αναλογία επιχορηγήσεων, δήλωσε την Τετάρτη η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. 

«Θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αλλά είναι ένα πολύ φιλόδοξο εγχείρημα» τόνισε η κα. Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στην Washington Post. 

Υπενθυμίζεται, πως η Κριστίν Λαγκάρντ είχε παρενέβη με δηλώσεις της, ενώ ήταν ακόμη σε εξέλιξη η Σύνοδος, τονίζοντας πως θα ήταν προτιμότερο ακόμα και να αργήσει λίγο η επίτευξη συμφωνίας προκειμένου να επιτευχθεί ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κα. Λαγκάρντ σημείωσε ακόμα ότι η πρόβλεψη της ΕΚΤ για την ανάπτυξη της ευρωζώνης είναι πιθανότατα κοντά στην πραγματικότητα. 

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της ΕΚΤ εκτιμούν ότι η ύφεση το 2021 θα ανέλθει στο 8,3% το 2020 και το 2021 θα υπάρξει ανάπτυξη 5,7%. 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.