ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Χωρίς ανανέωση οι άδειες της Huawei για τα 5G

19:17 - 22 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Γαλλία: Χωρίς ανανέωση οι άδειες της Huawei για τα 5G
Οι γαλλικές αρχές ειδοποιησαν τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, που σκοπεύουν να αγοράσουν εξοπλισμό από την κινεζική Huawei για δίκτυα 5G, ότι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ανανεώσουν τις άδειες μόλις λήξουν.

Σύμφωνα με το Reuters, η γαλλική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας ανέφερε αυτόν τον μήνα ότι θα επιτρέψει σε παρόχους να χρησιμοποιήσουν εξοπλισμό της Huawei, με άδειες διάρκειας από τρία ως οκτώ χρόνια.

Πηγές αναφέρουν στο Reuters πως οι περισσότερες άδειες για τεχνολογία της Huawei ήταν για τρία ως πέντε χρόνια, ενώ οι άδειες για τη χρησιμοποίηση τεχνολογικού εξοπλισμού ευρωπαϊκών εταιρειών όπως η Ericsson και η Nokia ήταν οκταετείς.

Μία από τις πηγές επισήμανε ότι θα είναι δύσκολο για έναν τηλεπικοινωνιακό πάροχο να αναλάβει το ρίσκο να επενδύσει σε εξοπλισμό της Huawei, δεδομένου ότι οι νέες τεχνολογίες όπως αυτή του 5G χρειάζονται τουλάχιστον για να αποφέρουν απόδοση.

Tην Τρίτη ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, είχε διαμηνύσει πως η Γαλλία δεν πρόκειται να επιβάλλει καθολική απαγόρευση της τεχνολογίας της Huawei στα δίκτυα 5G.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.