ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθερό το αργό στα 74 δολάρια

14:21 - 18 Ιουλ 2007 | Ειδήσεις
Μικρή διαφοροποίηση σημείωσε το αργό στην αγορά της Νέας Υόρκης, ύστερα από υψηλά έντεκα μηνών, λόγων εκτιμήσεων ότι η έκθεση που θα έρθει σήμερα στο φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ θα ανακοινώσει αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης για τρίτη εβδομάδα καθώς τα διυλιστήρια ενίσχυσαν τη λειτουργία τους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, η αμερικάνικη Υπηρεσία Ενέργειας πιθανώς θα αναφέρει ότι η συγκέντρωση αποθεμάτων βενζίνης σημείωσε αύξηση κατά 850.000 βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα. Το συμβόλαιο παράδοσης βενζίνης υποχωρεί για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, επεκτείνοντας τη μείωση του σε υψηλά τριών μηνών.

Αναλυτικά, το συμβόλαιο του αργού για τον Αύγουστο κινείται οριακά ανοδικά κατά 0,8% στα 74,08 δολάρια ανά βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η σημερινή έκθεση για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα δείξει μείωση κατά 500.000 βαρέλια καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν τους ρυθμούς λειτουργίας σε υψηλά επτά εβδομάδων. Τα αποθέματα υπολογίστηκαν στα 352,6 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, 13% πάνω από το μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών την αντίστοιχη χρονική περίοδο.

Η τιμή του μπρεντ για παράδοση τον Σεπτέμβριο υποχωρεί κατά 0,23% στα 78,24% δολάρια. Τη Δευτέρα το μπρεντ  σκαρφάλωσε στα  78,40 δολάρια, πλησιάζοντας το ρεκόρ των 78,64 δολαρίων που είχε κατοχυρώσει πέρυσι στις 7 Αυγούστου.

Η ζήτηση για βενζίνη στις ΗΠΑ κορυφώνεται τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο τα τελευταία τέσσερα έτη, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσία Ενέργειας. Η περίοδος τυφώνων στο Βόρειο Ατλαντικό, η οποία μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή, καθώς και φορτώσεις στο Κόλπο του Μεξικού, διαρκούν από τον Ιούνιο έως το Νοέμβριο.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.