ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Σε καραντίνα όλοι οι ταξιδιώτες από την Ισπανία

12:08 - 26 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Βρετανία: Σε καραντίνα όλοι οι ταξιδιώτες από την Ισπανία
Σε υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα θα τίθενται εφεξής όσοι Βρετανοί επιστρέφουν από την Ισπανία, σε μία προσπάθεια της βρετανικής κυβέρνησης να προλάβει τυχόν νέα έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η απόφαση αυτή συνιστά απόρροια της σημαντικής αύξησης των νέων περιστατικών Covid-19, η οποία έχει καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στην ιβηρική χώρα, και ιδίως στην Καταλονία.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο τουριστικός πράκτορας TUI προχώρησε στην ακύρωση όλων των οργανωμένων πακέτων προς την ηπειρωτική Ισπανία και τις Κανάριες Νήσους.

«Είμαστε ιδιαίτερα απογοητευμένοι που δεν ειδοποιηθήκαμε έγκαιρα γι αυτήν την ανακοίνωση (...) καθώς πολλοί Βρετανοί ταξιδεύουν για διακοπές το Σαββατοκύριακο» δήλωσε παράλληλα, ο μεγαλύτερος τουριστικός πράκτορας της χώρας.

Και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε επίσης να καταλάβουμε γιατί εκδόθηκε ειδοποίηση για καραντίνα για μια ολόκληρη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Καναρίων Νήσων και των Βαλεαρίδων Νήσων, όταν οι ταξιδιωτικές οδηγίες δεν έχουν εναρμονιστεί».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κυβέρνηση της Σκοτίας, με την τοπική πρωθυπουργό να επαναφέρει την υποχρεωτική καραντίνα για τους αφιχθέντες ταξιδιώτες από την Ισπανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή της πανδημίας, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καταγράψει σχεδόν 300.000 κρούσματα και 45.800 νεκρούς, ενώ η Ισπανία έχει εμφανίσει 319.000 περιστατικά και 28.400 θύματα.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή, ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε και η κυβέρνηση της Γαλλίας, καλώντας τους πολίτες να αποφύγουν τις επισκέψεις στην περιφέρεια της Καταλονίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Γάλλο πρωθυπουργό, το Παρίσι εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης των αεροπορικών δρομολογίων και με τη Μαδρίτη.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:54 - 26 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.