ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα δικαστήρια ΕΕ και Facebook για την προστασία της ιδιωτικότητας

12:59 - 28 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Στα δικαστήρια για θέματα ιδιωτικότητας προσφεύγει το Facebook κατά έρευνας που διεξάγει η Κομισιόν σχετικά με τις πρακτικές του.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη είναι δύο έρευνες πάνω στο Facebook για να διαπιστωθεί εάν παραβιάζει νόμους περί ανταγωνισμού. Προκειμένου να συγκεντρώσει πληροφορίες, η Κομισιόν απαίτησε εσωτερικά έγγραφα από το Facebook τα οποία περιέχουν 2.500 συγκεκριμένες φράσεις- κλειδιά. 

Το Facebook υποστηρίζει πως αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να δοθούν άσχετα, μα εξαιρετικά ευαίσθητα δεδομένα. Η Κομισιόν λέει πως θα υπερασπιστεί τη θέση της στο δικαστήριο, και η έρευνά της πάνω στις πρακτικές του Facebook συνεχίζεται.

Ο κολοσσός της κοινωνικής δικτύωσης έχει προβεί σε έφεση σε δικαστήρια της ΕΕ, τασσόμενο κατά του εύρους που ζητά το σχετικό έγγραφο.

Όπως αναφέρει το BBC, o Τιμ Λαμπ, δικηγόρος ανταγωνισμού του Facebook, δήλωσε πως «συνεργαζόμαστε με την επιτροπή και θα αναμέναμε να της δώσουμε εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα...η ιδιαίτερα ευρεία φύση των αιτημάτων της Κομισιόν σημαίνει πως θα έπρεπε να της δώσουμε ως επί το πλείστιον άσχετα έγγραφα που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τις έρευνες της Κομισιόν, περιλαμβάνοντας εξαιρετικά ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, όπως ιατρικές πληροφορίες των εργαζομένων, προσωπικά οικονομικά έγγραφα και προσωπικές πληροφορίες για μέλη οικογενειών εργαζομένων».

Εκπρόσωπος του Facebook τόνισε πως η εταιρεία δεν προσπαθεί να παρεμποδίσει την έρευνα, τονίζοντας πως μέχρι τώρα έδινε πρόθυμα τις πληροφορίες.Ο ίδιος υπογράμμισε ωστόσο πως το αίτημα των Βρυξελλών για έγγραφα με τις φράσεις «big question», «shut down», «not good for us», θα ανάγκαζε το Facebook να παρέχει εμπιστευτικές αξιολογήσεις ασφαλείας για τα κεντρικά του στην Καλιφόρνια.

Επίσης, είπε πως προτάθηκε να δουν οι ερευνητές ευαίσθητα μα άσχετα έγγραφα σε ένα ασφαλές δωμάτιο, χωρίς να γίνουν αντίγραφα, μα η πρόταση απορρίφθηκε.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.